Teniški Klub

Ajdovščina

17. Odprto prvenstvo Ajdovščine v tenisu

Tradicionalno, že 17. po vrsti OP Ajdovščine v tenisu je preseglo vsa pričakovanja. Začnemo z vremenom, saj je še sredi tedna kazalo da bo sobota mokra, potem pa nam je narava naklonila čudovito soboto z idealnimi pogoji za igro. Veliko število prijavljenih, več kot polovica jih je prišlo iz drugih krajev.

V prvem kolu ni bilo kakšnih presenečenj, saj so favoriti upravičili svoj sloves in rutinirano opravili s sicer borbenimi in kvalitetnimi nasprotniki. V drugem kolu smo že videli napete dvoboje, kljub dobri igri pa žal sta naša aduta Denis Črnilogar in Andrej Vanceta morala čestitati za zmago Klemnu Kladniku in Filipu Batorju, Jurij Vidrih – Đuro je bil boljši od Tima Strela, Bor Zorzut pa od Lana Vuge. Napeto je bilo v dveh dvobojih Desklan Nejc Lavrenčič je izločil Mateja Jarca, Aleš Maček pa "našega" Anžeta Gartnerja. Matic Bevčar je rutinirano opravil z Denisom Kudičem, Ambrož Kodelja pa z Miho Ravšljem. Tretje kolo so se med seboj že pomerili tisti, ki so v Wajdušno prišli po lovoriko. Bor je bil boljši od Đurota. V ljubljanskem dvoboju je bil Bator boljši od lanskega finalista Kladnika. Pohvale za oba, zelo dober tenis, ki se je kljub trem zaključnim žogam za Klemna, končal v veselje Filipu. In to kako – 15:13 v Tie Breaku! Ambrož je bil suveren proti Mačku. Bevčar pa je svojemu nasledniku Nejcu pokazal, da je še vedno on glavni.

Ob zvokih skupine Parni Valjak in ob prijetnih vonjavah z žara, smo napeto pričakovali polfinalna dvoboja. In bilo je kaj videti! Zorzut se je pomeril z Batorjem, zadnjim upanjem iz številne ljubljanske ekipe. Bor je igral odlično. Ko je sredi dvoboja Filip, kljub zelo dobri igri pogledal proti publiki in se nemočno vprašal: "Pa kaj naj še naredim?", je bilo jasno kdo bo zmagovalec. Bravo Bor! Drugi polfinale pravi desklanski derbi, Matic Bevčar in Ambrož Kodelja. Napeto že od začetka, borbenost, izjemne točke, vse kar želimo videti na teniških igriščih. Potem pa šok! Ambrož je rešil neverjetno žogo a pri tem nerodno stopil in si zvil gleženj, kar je pomenilo konec dvoboja. No, hvala bogu izkazalo se je, da ni nič hujšega...

In potem – finale! Bevčar proti Zorzutu. Vrhunski finale, izenačen in napet, pokalo je z obeh strani. Zmaga pa seveda lahko samo eden, tokrat je bil to Matic. Zasluženo. To je pa sicer že njegova druga zmaga v Wajdušni. Bravo Matic, bravo Bor!

Na tretje mesto se je uvrstil Ambrož Kodelja.

V tolažilni skupini je zmagal in rešil ljubljansko čast Matej Jarc, drugi je bil Lan Vuga, tretji pa Tilen Kodelja, oba Wajdovca iz našega kluba. Bravo naši!

Še en čudovit teniški dan v Wajdušni, vse je bilo na vrhuncu, organizacija, hrana, vreme, tenis in seveda družba.

Posebej pa zahvala podjetju Crono d.o.o., za sponzorsko podporo.

In zaključek? Kot vedno : Vidimo se naslednje leto!

Miloš Žvanut

Zgodovina

TENIŠKI KLUB AJDOVŠČINA

Teniški klub Ajdovščina je bil ustanovljen leta 2002 predvsem z namenom, da se v povezavi z Občino Ajdovščina zagotovi izgradnja teniških igrišč in s tem pogoje za igranje tenisa- športa, ki ima na tem območju številne privržence .

Občina je za ureditev-izgradnjo igrišč namenila področje vojašnice Pale , kjer naj bi se izgradila tudi druga infrastruktura  za športno rekreativne namene in  potrebe mesta Ajdovščine in okolice.
Celoten objekt se nahaja izven mesta v smeri proti izviru Hublja, športne površine pa so urejene  tik ob reki in v poletnih mesecih obiskovalcem nudijo prijeten hlad reke in že v popoldanskih urah senco Škola .  
V športnem parku so urejene površine za balinanje, košarko , tenis , mali nogomet, otroško igrišče in  površine za kotalkarje oz. skating .

Že v letu 2002 je občina pričela z investicijo in zagotovila del sredstev za izgradnjo.
Da bi se igrišča lahko dokončala in pričela uporabljati je bil sklenjen dogovor s Teniškim klubom Ajdovščina , ki je pomagal pri zagotovitve manjkajoča  sredstev za dokončanje igrišč.  Člani kluba so s pridobivanjem sponzorskih sredstev, članarino in z lastnimi delom igrišče dokončali in ga predali svojemu namenu.

Dve teniški igrišči so bili tako v rekordnem času  dokončani. Gre za igrišča z umetno travo, ki zagotavljajo možnost igranja preko celega leta in majhne stroške vzdrževanja.
Za umetno travo smo se odločili, ker  peščena  igrišča za ajdovsko okolje niso primerna saj jih burja lahko »odnese », vzdrževanje je zahtevno, čez zimo pa se morajo zapreti.
Po oceni poznavalcev so igrišča zelo kvalitetna, z namestitvijo reflektorjev pa omogočajo maksimalni dnevni čas uporabe.
 
Zapisnik ustavnega odbora (Pdf)

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet