Teniški Klub

Ajdovščina

Teniški turnir Odprto prvenstvo Ajdovščine 2019 je že 17. po vrsti, na kar smo v našem klubu upravičeno ponosni. Prva leta so se na turnirje prijavili igralci iz lokalnega okolja, z leti pa se je dober glas o kvalitetnem turnirju razširil po celi državi, tako da na naš turnir pridejo igralci iz cele Slovenije

Zgodovina

TENIŠKI KLUB AJDOVŠČINA

Teniški klub Ajdovščina je bil ustanovljen leta 2002 predvsem z namenom, da se v povezavi z Občino Ajdovščina zagotovi izgradnja teniških igrišč in s tem pogoje za igranje tenisa- športa, ki ima na tem območju številne privržence .

Občina je za ureditev-izgradnjo igrišč namenila področje vojašnice Pale , kjer naj bi se izgradila tudi druga infrastruktura  za športno rekreativne namene in  potrebe mesta Ajdovščine in okolice.
Celoten objekt se nahaja izven mesta v smeri proti izviru Hublja, športne površine pa so urejene  tik ob reki in v poletnih mesecih obiskovalcem nudijo prijeten hlad reke in že v popoldanskih urah senco Škola .  
V športnem parku so urejene površine za balinanje, košarko , tenis , mali nogomet, otroško igrišče in  površine za kotalkarje oz. skating .

Že v letu 2002 je občina pričela z investicijo in zagotovila del sredstev za izgradnjo.
Da bi se igrišča lahko dokončala in pričela uporabljati je bil sklenjen dogovor s Teniškim klubom Ajdovščina , ki je pomagal pri zagotovitve manjkajoča  sredstev za dokončanje igrišč.  Člani kluba so s pridobivanjem sponzorskih sredstev, članarino in z lastnimi delom igrišče dokončali in ga predali svojemu namenu.

Dve teniški igrišči so bili tako v rekordnem času  dokončani. Gre za igrišča z umetno travo, ki zagotavljajo možnost igranja preko celega leta in majhne stroške vzdrževanja.
Za umetno travo smo se odločili, ker  peščena  igrišča za ajdovsko okolje niso primerna saj jih burja lahko »odnese », vzdrževanje je zahtevno, čez zimo pa se morajo zapreti.
Po oceni poznavalcev so igrišča zelo kvalitetna, z namestitvijo reflektorjev pa omogočajo maksimalni dnevni čas uporabe.
 
Zapisnik ustavnega odbora (Pdf)

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet