Teniški Klub

Ajdovščina

17. Odprto prvenstvo Ajdovščine v tenisu

Tradicionalno, že 17. po vrsti OP Ajdovščine v tenisu je preseglo vsa pričakovanja. Začnemo z vremenom, saj je še sredi tedna kazalo da bo sobota mokra, potem pa nam je narava naklonila čudovito soboto z idealnimi pogoji za igro. Veliko število prijavljenih, več kot polovica jih je prišlo iz drugih krajev.

V prvem kolu ni bilo kakšnih presenečenj, saj so favoriti upravičili svoj sloves in rutinirano opravili s sicer borbenimi in kvalitetnimi nasprotniki. V drugem kolu smo že videli napete dvoboje, kljub dobri igri pa žal sta naša aduta Denis Črnilogar in Andrej Vanceta morala čestitati za zmago Klemnu Kladniku in Filipu Batorju, Jurij Vidrih – Đuro je bil boljši od Tima Strela, Bor Zorzut pa od Lana Vuge. Napeto je bilo v dveh dvobojih Desklan Nejc Lavrenčič je izločil Mateja Jarca, Aleš Maček pa "našega" Anžeta Gartnerja. Matic Bevčar je rutinirano opravil z Denisom Kudičem, Ambrož Kodelja pa z Miho Ravšljem. Tretje kolo so se med seboj že pomerili tisti, ki so v Wajdušno prišli po lovoriko. Bor je bil boljši od Đurota. V ljubljanskem dvoboju je bil Bator boljši od lanskega finalista Kladnika. Pohvale za oba, zelo dober tenis, ki se je kljub trem zaključnim žogam za Klemna, končal v veselje Filipu. In to kako – 15:13 v Tie Breaku! Ambrož je bil suveren proti Mačku. Bevčar pa je svojemu nasledniku Nejcu pokazal, da je še vedno on glavni.

Ob zvokih skupine Parni Valjak in ob prijetnih vonjavah z žara, smo napeto pričakovali polfinalna dvoboja. In bilo je kaj videti! Zorzut se je pomeril z Batorjem, zadnjim upanjem iz številne ljubljanske ekipe. Bor je igral odlično. Ko je sredi dvoboja Filip, kljub zelo dobri igri pogledal proti publiki in se nemočno vprašal: "Pa kaj naj še naredim?", je bilo jasno kdo bo zmagovalec. Bravo Bor! Drugi polfinale pravi desklanski derbi, Matic Bevčar in Ambrož Kodelja. Napeto že od začetka, borbenost, izjemne točke, vse kar želimo videti na teniških igriščih. Potem pa šok! Ambrož je rešil neverjetno žogo a pri tem nerodno stopil in si zvil gleženj, kar je pomenilo konec dvoboja. No, hvala bogu izkazalo se je, da ni nič hujšega...

In potem – finale! Bevčar proti Zorzutu. Vrhunski finale, izenačen in napet, pokalo je z obeh strani. Zmaga pa seveda lahko samo eden, tokrat je bil to Matic. Zasluženo. To je pa sicer že njegova druga zmaga v Wajdušni. Bravo Matic, bravo Bor!

Na tretje mesto se je uvrstil Ambrož Kodelja.

V tolažilni skupini je zmagal in rešil ljubljansko čast Matej Jarc, drugi je bil Lan Vuga, tretji pa Tilen Kodelja, oba Wajdovca iz našega kluba. Bravo naši!

Še en čudovit teniški dan v Wajdušni, vse je bilo na vrhuncu, organizacija, hrana, vreme, tenis in seveda družba.

Posebej pa zahvala podjetju Crono d.o.o., za sponzorsko podporo.

In zaključek? Kot vedno : Vidimo se naslednje leto!

Miloš Žvanut

POLETNA KLUBSKA LIGA 2016

ZAKLJUČNE LESTVICE KLUBSKE LIGE 2016

       

     ZMAGOVALEC POLETNE KLUBSKE LIGE 2016 JE VIDRIH JURIJ ! 

 

LIGA GOLAKI - LESTVICA 

LIGA ČAVEN  - LESTVICA

LIGA KOVK - LESTVICA

LIGA ŠKOU  - LESTVICA

LIGA PALE - LESTVICA

 

       RAZPORED TEKEM V VSEH LIGAH 2016

       PRAVILNIK POLETNE KLUBSKE LIGE 2016

      Admin.

 


   ZAKLJUČNA KLUBSKA LESTVICA TK AJDOVSCINA 2015

   SKUPINA OD 1. DO 8. MESTA  

   SKUPINA OD 9. DO 16. MESTA 

   SKUPINA OD 17. DO 24. MESTA  

   SKUPINA OD 25. DO 32. MESTA 

   RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA TEKMOVANJA V 1 LIGI 

   RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA TEKMOVANJA V 2 LIGI

   1. LIGA - A IN B SKUPINA - ZAKLJUČNE LESTVICE PRVEGA DELA LIGE

   2. LIGA - A IN B SKUPINA - ZAKLJUČNE LESTVICE PRVEGA DELA LIGE

   3. LIGA - A SKUPINA

   3. LIGA - B SKUPINA

   Klubska liga 2015 se je pričela !

Prva liga:
Prva dva favorita klubske lige sta po pričakovanju začela z zmagami. Djuro je bil suveren v obeh dvobojih z Miranom in Slavcem. Cvik je imel malo težje delo z Rodmanom, v drugem kolu pa mu je Denis celo vzel en niz. Pred tem, pa je Črnilogar v prvem kolu premagal vipavskega Gočana Vovka. Bravo Wajduci!  Samo je imel v prvih dveh kolih na testiranju oba novinca v prvi ligi  Ibrišimovića in Vovka ter obakrat prepričljivo zmagal. Še en novinec, tekaško razpoložen Arčon, je doživel krst v prvi ligi, a je na žalost doživel dva poraza, z Beširjem in Uršičem. Po težki zmagi nad Žvanutom v prvem kolu, je Drofernik v drugem, mogoče malo presenetljivo, izgubil z Grbcem. Neumoren borec, to je naš "dohtar" Žvanut ni dovolil ponovnega presenečenja in je brez večjih težav premagal Božiča. Tilen je v zelo izenačeni tekmi po treh nizih premagal Černigoja. Bravo Tilen, borba do konca!
Druga liga:
Malce slabše je ligo začel Hreščak, saj je oba uvodna dvoboja izgubil, najprej z Briljem nato še, malce presenetljivo, z Vidmarjem. Prva dama našega kluba Kristina, kaže svojo moč že na začetku lige. Oba, Brilj in Pišot sta se trudila, ma naša Ditka je pač predobra. Fanta, še trenirat! Odlično je ligo začel Ostojić z zmago nad Ambrožičem. Bravo Dimitrij ! Poštar tudi v drugem dvoboju ni uspel zmagati, saj ga je Vidmar v odločilnem nizu kar prepričljivo premagal. Deržek, najboljši rokometaš med ajdovskimi tenisači, melje vse pred sabo! Strel in Stegovec sta mu skupaj vzela le štiri igre. Poljšak je kot tornado šel preko Gregoriča in Blažiča. Bravo Samo, drži ta ritem! Se pa vidi, da je Veljko pravi rutiner, saj ga poraz v prvem kolu ni zmedel in je v drugem precej na lahko opravil z Rosičem, ki je pa v prvem kolu po "malem maratonu" premagal legendarnega Stegovca. Polovično uspešen start Nagodeta je seveda nepričakovan. Zmaga nad solidnim Gregoričem in poraz z novincem v ligi Strelom so dokaz, da je druga liga močno izenačena.
Tretja liga:
Krstni dvoboj v ligi je Kodelja dobil proti Zdenotu, starosti ajdovskega tenisa in zmagovalni niz nadaljeval v drugem kolu proti Škrlju. Bravo Aleš! Še en novinec, Joko Brecelj je z dvema zmagama najavil boj z sam vrh lestvice, a ne bo prav enostavno saj tudi obe dami, Alenka in Ana, igrata suvereno. Alenka, čestitke za dve lepi zmagi! Rovan in Pirc sta začela s porazi. Ne obupat, fanta, liga je še dolga! Ostrovška je po porazu v prvem kolu, v drugem kolu prepričljivo zmagal. Đino je neuničljiv! V tie-breaku tretjega niza je premagal Pintarja. To Đino! Je to najava bratskega dvoboja za prvo mesto? Koren in Nagode se s tem sigurno ne strinjata, sploh Tilen, ki je začel ligo z zmago. Tratnik je imel v uvodu dve dami in obakrat zmagal. V športu ni gentlemanstva, je tako David? Pahor tudi ni najbolje začel lige, a to je verjetno zaradi začetne treme. Princes je v prvem kolu težko, a zasluženo premagal Barbaro, a v drugem kolu izgubil z Urško. Bravo za Vrhpolje !
Gremo dalje, novim zmagam nasproti!
Teniški pozdrav Miloš  
RAZPORED TEKEM POLETNE KLUBSKE LIGE 2015
PRAVILNIK POLETNE KLUBSKE LIGE 2015

     Admin.

ZGODOVINSKI ARHIV POLETNE KLUBSKE LIGE TK AJDOVŠČINA

 

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet