Teniški Klub

Ajdovščina

17. Odprto prvenstvo Ajdovščine v tenisu

Tradicionalno, že 17. po vrsti OP Ajdovščine v tenisu je preseglo vsa pričakovanja. Začnemo z vremenom, saj je še sredi tedna kazalo da bo sobota mokra, potem pa nam je narava naklonila čudovito soboto z idealnimi pogoji za igro. Veliko število prijavljenih, več kot polovica jih je prišlo iz drugih krajev.

V prvem kolu ni bilo kakšnih presenečenj, saj so favoriti upravičili svoj sloves in rutinirano opravili s sicer borbenimi in kvalitetnimi nasprotniki. V drugem kolu smo že videli napete dvoboje, kljub dobri igri pa žal sta naša aduta Denis Črnilogar in Andrej Vanceta morala čestitati za zmago Klemnu Kladniku in Filipu Batorju, Jurij Vidrih – Đuro je bil boljši od Tima Strela, Bor Zorzut pa od Lana Vuge. Napeto je bilo v dveh dvobojih Desklan Nejc Lavrenčič je izločil Mateja Jarca, Aleš Maček pa "našega" Anžeta Gartnerja. Matic Bevčar je rutinirano opravil z Denisom Kudičem, Ambrož Kodelja pa z Miho Ravšljem. Tretje kolo so se med seboj že pomerili tisti, ki so v Wajdušno prišli po lovoriko. Bor je bil boljši od Đurota. V ljubljanskem dvoboju je bil Bator boljši od lanskega finalista Kladnika. Pohvale za oba, zelo dober tenis, ki se je kljub trem zaključnim žogam za Klemna, končal v veselje Filipu. In to kako – 15:13 v Tie Breaku! Ambrož je bil suveren proti Mačku. Bevčar pa je svojemu nasledniku Nejcu pokazal, da je še vedno on glavni.

Ob zvokih skupine Parni Valjak in ob prijetnih vonjavah z žara, smo napeto pričakovali polfinalna dvoboja. In bilo je kaj videti! Zorzut se je pomeril z Batorjem, zadnjim upanjem iz številne ljubljanske ekipe. Bor je igral odlično. Ko je sredi dvoboja Filip, kljub zelo dobri igri pogledal proti publiki in se nemočno vprašal: "Pa kaj naj še naredim?", je bilo jasno kdo bo zmagovalec. Bravo Bor! Drugi polfinale pravi desklanski derbi, Matic Bevčar in Ambrož Kodelja. Napeto že od začetka, borbenost, izjemne točke, vse kar želimo videti na teniških igriščih. Potem pa šok! Ambrož je rešil neverjetno žogo a pri tem nerodno stopil in si zvil gleženj, kar je pomenilo konec dvoboja. No, hvala bogu izkazalo se je, da ni nič hujšega...

In potem – finale! Bevčar proti Zorzutu. Vrhunski finale, izenačen in napet, pokalo je z obeh strani. Zmaga pa seveda lahko samo eden, tokrat je bil to Matic. Zasluženo. To je pa sicer že njegova druga zmaga v Wajdušni. Bravo Matic, bravo Bor!

Na tretje mesto se je uvrstil Ambrož Kodelja.

V tolažilni skupini je zmagal in rešil ljubljansko čast Matej Jarc, drugi je bil Lan Vuga, tretji pa Tilen Kodelja, oba Wajdovca iz našega kluba. Bravo naši!

Še en čudovit teniški dan v Wajdušni, vse je bilo na vrhuncu, organizacija, hrana, vreme, tenis in seveda družba.

Posebej pa zahvala podjetju Crono d.o.o., za sponzorsko podporo.

In zaključek? Kot vedno : Vidimo se naslednje leto!

Miloš Žvanut

Vabilo na Odprto prvenstvo Ajdovščine 2016

 SOBOTA  21.05.2016

KLUBSKI TURNIR ZA POSAMEZNIKE

 

 

Četrtek, 19.05.2016 ob 18h žrebanje parov turnirja posameznikov

Petek,   20.05.2016 ob 18h predkolo turnirja (le v primeru več kot 16 udeležencev)

Sobota, 21.05.2016 ob 08h začetek turnirja

Sobota, 21.05.2016 ob 19h finale turnirja

  • Igra se na set do 9 (8:8 + tb); tolažilna skupina pa na set do 6 (5:5 + tb);
  • Vsakemu igralcu sta zagotovljeni najmanj dve tekmi (glavna + tolažilna skupina);
  • V kolikor bo prijavljenih 16 oz. manj tekmovalcev, se celoten turnir izvede v soboto;
  • Pogoj za izvedbo turnirja je vsaj 12 prijavljenih igralcev; maksimalno število prijavljenih igralcev je 32;
  • V primeru velikega števila prijav, se bo določeno število tekem lahko odigralo tudi na igriščih v Vipavi (pod Turo), polfinale in finale pa se lahko odigra v nedeljo;
  • Prijavljene igralke se lahko pridružijo moški konkurenci, saj ženskega turnirja ni;
  • Rezultati turnirja bodo šteli za MASTERS lestvico TK Ajdovščina;
  • Glede na zaključno klubsko lestvico leta 2015 bodo postavljeni 4 nosilci;
  • Organizatorji si pridržujemo pravico spremembe poteka turnirja glede na okoliščine;

 

Lahko pa izpolnite spodnjo prijavo.  V povratni pošti boste prejeli potrditev !

PRIJAVA NA TURNIR

 

 

 

TK Ajdovscina CR

 

KLUBSKI TENIŠKI TURNIR ZA POSAMEZNIKE "DNEVI TENISA"- PETEK 21.08 IN SOBOTA 22.08.2015

Tekmovanja se je udeležilo 16 tekmovalcev med katerimi je z igro blestela tudi ena dama - Alenka Abramič, čestitke! Klubski turnir Dnevi tenisa je predstavljal še zadnjo priložnost za pridobitev manjkajočih točk za nastop na zaključnem turnirju Masters 2015, ki predstavlja vrhunec teniške turnirske sezone. Na Masters se namreč uvrsti osem najvišje uvrščenih igralcev tekoče turnirske sezone.

DSC 0722Sobotno dogajanje na klubskih igriščih je bilo nadvse pestro, rezultati pa večinoma pričakovani. Prvo mesto je dosegel še vedno nedotakljivi Jurij Vidrih, ki je v finalu premagal Boštjana Drofenika, tretje mesto je pripadlo Denisu Črnilogarju. V tolažilni skupini je najboljše igre prikazal predsednik kluba Miloš Žvanut, ki si je z zmago v tolažilni skupini priboril mesto na oktobrski Masters, drugi je bil Franci Miljavec ter tretji  "turnirski povratnik" Denis Ibrišimović.

Dobrote iz žara so bile v domeni klubskega oskrbnika Kristjana Vodopivca, za sladki program pa sta presenetili "punci" Drofenik ter vsem dobro znani chef Dare. Za prijeten turnir, odlično vzdušje ter dobro teniško družbo se vsem sodelujočim lepo zahvaljujemo, še posebej Milošu Žvanutu in Mateju Brilju za vrhunsko izpeljavo in organizacijo tekmovanja.

Se vidimo v oktobru, ko bo zaključni Masters turnir 2015, na katerem bomo podelili tudi nagrade najboljšim igralcem, ki nastopajo v klubski ligi.

UVRSTITEV KLUBSKEGA TURNIRJA

MASTERS LESTVICA AVGUST 2015

Utrinki iz klubskega turnirja (slike)

Admin

 

 

KLUBSKI TENIŠKI TURNIR ZA POSAMEZNIKE - SOBOTA 20.06.2015

Klubski teniški turnir, s katerim smo nadoknadili zaradi slabega vremena odpovedani OTVORITVENI KLUBSKI TURNIR, je postregel skoraj s celotno paleto vremenskih vzorcev. 

20150621 111837
18 igralcev in igralka smo z enournim zamikom pričeli z burjo, nadaljevali s šibkim soncem, katerega je zmočila močna ploha. Vendar se nismo dali in s teniško zagnanostjo premagali vreme.

Dvoboji so bili izenačeni, kljub temu so tekme
prinesle nekaj presenetljivih rezultatov. Odlične rezultate je izvajal tudi naš Kiko, ki je vedno ob pravem času na mizo prinesel slastno pečenje in pripadajoče dobrote.

Odsotnost zimzelenega Đurota in Slavca je izkoristil Pero, ki je zasluženo dvignil največji pokal. V tolažilni skupini je zasluženo zmagala naša Titka, ki je nasprotnike mlela kot po tekočem traku. Čestitke in kapo dol.

Nekaj utrinkov iz vremensko burnega turnirja si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

UVRSTITEV KLUBSKEGA TURNIRJA

MASTERS LESTVICA AVGUST 2015

Utrinki iz klubskega turnirja (slike)

Admin

 

 

15. ODPRTO PRVENSTVO AJDOVŠČINE, SOBOTA 30.05.2015

 
Po dvakrat prestavljenem datumu zaradi slabega vremena, nam je v soboto 30. maja končno uspelo izpeljati tradicionalni, že 13. Turnir OP Ajdovščine. Turnirja se je udeležilo 17 tekmovalcev in ena dama , naša članica Alenka Abramič.
 
Letošnji turnir je bil najmočnejši od vseh do sedaj. Bor Zorzut, Jaka Drobnič, Ambrož Kodelja, Jan Murovec, Zorko Zlatoper, Jurij Vidrih , imena povedo vse!DSC 0270
 
V res lepem vremenu smo z dvoboji začeli ob osmih in v prvem krogu so favoriti suvereno preskočili prve ovire. Le en dvoboj je bil izenačen , Peter Bešir je v težkem dvoboju z 9:6 premagal Slavca Uršiča. V drugem kolu je Bor Zorzut brez težav odpravil Tilena Kodeljo, prav tako Ambrož Kodelja ni imel večjih težav s Petrom Beširjem. V ostalih dveh dvobojih pa je šlo bolj na tesno, pa tudi loparji so že leteli po zraku. Jan Murovec je , predvsem z natančnimi udarci  premagal Zorka Zlatoperja z 9:5. Lokalni adut Jurij Đuro Vidrih je pokazal boljšo fizično pripravljenost od Jake Drobniča in prav "sapa" je odločila zmagovalca tega dvoboja.
 
Polfinale:
Ambrož in Vidrih sta prikazala borben in lep tenis. Seveda smo domačini navijali za Jurija , ki je dobro igral, vendar je bil Ambrož tokrat boljši. V drugem polfinalu pa ni bilo dvoma, Bor je od začetka stopnjeval tempo in na koncu oddal Murovcu le dve igri.
 
Finale:
Uf, kakšen tenis! Pokalo je z obeh strani, demonstracija vrhunskih udarcev, dolge izmenjave in ogromno tekanja. Izenačen dvoboj do rezultata 7:7. Ambrož je serviral za 8:7 vendar mu je Bor odvzel servis in povedel z 8:7. Bor je s servisom potrdil break in zmagal s tesnih 9:7. Bravo fanta !
 
V tolažilni skupini je zmagal Denis Črnilogar, ki je v finalu premagal našega "dohtarja" Roberta Grbca s tesnih 9:7. Tretje mesto je osvojil Miloš Žvanut.
 
Za konec je potrebno pohvaliti organizatorja, predvsem pa kulinariko. "Chef" Prinčič in njegov pomočnik Hreščak sta nas razvajala z vrhunskimi dobrotami z žara. Hvala fanta!
 
In seveda, vidimo se drugo leto !
  

UVRSTITVE 15. ODPRTEGA PRVENSTVA AJDOVŠČINE

Utrinki iz klubskega turnirja (slike)

Miloš Žvanut

 

 

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet