Teniški Klub

Ajdovščina

15. ODPRTO PRVENSTVO AJDOVŠČINE, SOBOTA 30.05.2015

 
Po dvakrat prestavljenem datumu zaradi slabega vremena, nam je v soboto 30. maja končno uspelo izpeljati tradicionalni, že 13. Turnir OP Ajdovščine. Turnirja se je udeležilo 17 tekmovalcev in ena dama , naša članica Alenka Abramič.
 
Letošnji turnir je bil najmočnejši od vseh do sedaj. Bor Zorzut, Jaka Drobnič, Ambrož Kodelja, Jan Murovec, Zorko Zlatoper, Jurij Vidrih , imena povedo vse!DSC 0270
 
V res lepem vremenu smo z dvoboji začeli ob osmih in v prvem krogu so favoriti suvereno preskočili prve ovire. Le en dvoboj je bil izenačen , Peter Bešir je v težkem dvoboju z 9:6 premagal Slavca Uršiča. V drugem kolu je Bor Zorzut brez težav odpravil Tilena Kodeljo, prav tako Ambrož Kodelja ni imel večjih težav s Petrom Beširjem. V ostalih dveh dvobojih pa je šlo bolj na tesno, pa tudi loparji so že leteli po zraku. Jan Murovec je , predvsem z natančnimi udarci  premagal Zorka Zlatoperja z 9:5. Lokalni adut Jurij Đuro Vidrih je pokazal boljšo fizično pripravljenost od Jake Drobniča in prav "sapa" je odločila zmagovalca tega dvoboja.
 
Polfinale:
Ambrož in Vidrih sta prikazala borben in lep tenis. Seveda smo domačini navijali za Jurija , ki je dobro igral, vendar je bil Ambrož tokrat boljši. V drugem polfinalu pa ni bilo dvoma, Bor je od začetka stopnjeval tempo in na koncu oddal Murovcu le dve igri.
 
Finale:
Uf, kakšen tenis! Pokalo je z obeh strani, demonstracija vrhunskih udarcev, dolge izmenjave in ogromno tekanja. Izenačen dvoboj do rezultata 7:7. Ambrož je serviral za 8:7 vendar mu je Bor odvzel servis in povedel z 8:7. Bor je s servisom potrdil break in zmagal s tesnih 9:7. Bravo fanta !
 
V tolažilni skupini je zmagal Denis Črnilogar, ki je v finalu premagal našega "dohtarja" Roberta Grbca s tesnih 9:7. Tretje mesto je osvojil Miloš Žvanut.
 
Za konec je potrebno pohvaliti organizatorja, predvsem pa kulinariko. "Chef" Prinčič in njegov pomočnik Hreščak sta nas razvajala z vrhunskimi dobrotami z žara. Hvala fanta!
 
In seveda, vidimo se drugo leto !
  

UVRSTITVE 15. ODPRTEGA PRVENSTVA AJDOVŠČINE

Utrinki iz klubskega turnirja (slike)

Miloš Žvanut

 

 

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet