Teniški Klub

Ajdovščina

17. Odprto prvenstvo Ajdovščine v tenisu

Tradicionalno, že 17. po vrsti OP Ajdovščine v tenisu je preseglo vsa pričakovanja. Začnemo z vremenom, saj je še sredi tedna kazalo da bo sobota mokra, potem pa nam je narava naklonila čudovito soboto z idealnimi pogoji za igro. Veliko število prijavljenih, več kot polovica jih je prišlo iz drugih krajev.

V prvem kolu ni bilo kakšnih presenečenj, saj so favoriti upravičili svoj sloves in rutinirano opravili s sicer borbenimi in kvalitetnimi nasprotniki. V drugem kolu smo že videli napete dvoboje, kljub dobri igri pa žal sta naša aduta Denis Črnilogar in Andrej Vanceta morala čestitati za zmago Klemnu Kladniku in Filipu Batorju, Jurij Vidrih – Đuro je bil boljši od Tima Strela, Bor Zorzut pa od Lana Vuge. Napeto je bilo v dveh dvobojih Desklan Nejc Lavrenčič je izločil Mateja Jarca, Aleš Maček pa "našega" Anžeta Gartnerja. Matic Bevčar je rutinirano opravil z Denisom Kudičem, Ambrož Kodelja pa z Miho Ravšljem. Tretje kolo so se med seboj že pomerili tisti, ki so v Wajdušno prišli po lovoriko. Bor je bil boljši od Đurota. V ljubljanskem dvoboju je bil Bator boljši od lanskega finalista Kladnika. Pohvale za oba, zelo dober tenis, ki se je kljub trem zaključnim žogam za Klemna, končal v veselje Filipu. In to kako – 15:13 v Tie Breaku! Ambrož je bil suveren proti Mačku. Bevčar pa je svojemu nasledniku Nejcu pokazal, da je še vedno on glavni.

Ob zvokih skupine Parni Valjak in ob prijetnih vonjavah z žara, smo napeto pričakovali polfinalna dvoboja. In bilo je kaj videti! Zorzut se je pomeril z Batorjem, zadnjim upanjem iz številne ljubljanske ekipe. Bor je igral odlično. Ko je sredi dvoboja Filip, kljub zelo dobri igri pogledal proti publiki in se nemočno vprašal: "Pa kaj naj še naredim?", je bilo jasno kdo bo zmagovalec. Bravo Bor! Drugi polfinale pravi desklanski derbi, Matic Bevčar in Ambrož Kodelja. Napeto že od začetka, borbenost, izjemne točke, vse kar želimo videti na teniških igriščih. Potem pa šok! Ambrož je rešil neverjetno žogo a pri tem nerodno stopil in si zvil gleženj, kar je pomenilo konec dvoboja. No, hvala bogu izkazalo se je, da ni nič hujšega...

In potem – finale! Bevčar proti Zorzutu. Vrhunski finale, izenačen in napet, pokalo je z obeh strani. Zmaga pa seveda lahko samo eden, tokrat je bil to Matic. Zasluženo. To je pa sicer že njegova druga zmaga v Wajdušni. Bravo Matic, bravo Bor!

Na tretje mesto se je uvrstil Ambrož Kodelja.

V tolažilni skupini je zmagal in rešil ljubljansko čast Matej Jarc, drugi je bil Lan Vuga, tretji pa Tilen Kodelja, oba Wajdovca iz našega kluba. Bravo naši!

Še en čudovit teniški dan v Wajdušni, vse je bilo na vrhuncu, organizacija, hrana, vreme, tenis in seveda družba.

Posebej pa zahvala podjetju Crono d.o.o., za sponzorsko podporo.

In zaključek? Kot vedno : Vidimo se naslednje leto!

Miloš Žvanut

Vabilo na Odprto prvenstvo Ajdovščine 2016

 SOBOTA  21.05.2016

KLUBSKI TURNIR ZA POSAMEZNIKE

 

 

Četrtek, 19.05.2016 ob 18h žrebanje parov turnirja posameznikov

Petek,   20.05.2016 ob 18h predkolo turnirja (le v primeru več kot 16 udeležencev)

Sobota, 21.05.2016 ob 08h začetek turnirja

Sobota, 21.05.2016 ob 19h finale turnirja

  • Igra se na set do 9 (8:8 + tb); tolažilna skupina pa na set do 6 (5:5 + tb);
  • Vsakemu igralcu sta zagotovljeni najmanj dve tekmi (glavna + tolažilna skupina);
  • V kolikor bo prijavljenih 16 oz. manj tekmovalcev, se celoten turnir izvede v soboto;
  • Pogoj za izvedbo turnirja je vsaj 12 prijavljenih igralcev; maksimalno število prijavljenih igralcev je 32;
  • V primeru velikega števila prijav, se bo določeno število tekem lahko odigralo tudi na igriščih v Vipavi (pod Turo), polfinale in finale pa se lahko odigra v nedeljo;
  • Prijavljene igralke se lahko pridružijo moški konkurenci, saj ženskega turnirja ni;
  • Rezultati turnirja bodo šteli za MASTERS lestvico TK Ajdovščina;
  • Glede na zaključno klubsko lestvico leta 2015 bodo postavljeni 4 nosilci;
  • Organizatorji si pridržujemo pravico spremembe poteka turnirja glede na okoliščine;

 

Lahko pa izpolnite spodnjo prijavo.  V povratni pošti boste prejeli potrditev !

PRIJAVA NA TURNIR

 

 

 

TK Ajdovscina CR

 

Sponzorji

 

 

Domov


Facebook

Obiščite Nas na Facebooku

Banners

tet